Primera plana > Girona
La Diputació de Girona vol aprovar al ple de dimarts un fons de 6 MEUR destinat a ajudar al sosteniment econòmic de 134 llars d'infants de la demarcació. L'ens reconeix que els ajuntaments tenen moltes dificultats per poder garantir el funcionament d'aquests serveis, més encara després que la Generalitat no ingressés els ajuts compromesos pel curs 2012-2013. Ara, aquesta nova línia de subvencions vol venir a suplir els diners que fins ara aportava el Govern i que, des del curs passat, han hagut d'assumir els ajuntaments. 
RIBES DE FRESER (RIPOLLÈS)
El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, va inaugurar dissabte el nou centre de la xarxa de distribució de calor de Ribes de Freser (Ripollès). Actualment, aquesta instal·lació permet escalfar amb biomassa unes set instal·lacions municipals. L'any passat el conseller ja va inaugurar la nova seu del Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès (CEINR) d'on va sorgir la idea de fer una gestió més eficient dels boscos públics. 
GIRONA (GIRONÈS)

La iniciativa, batejada amb el nom de 'Reempresa', l'impulsa des de fa dos anys la patronal CECOT i té per objectiu evitar que aquells negocis -sovint, pimes- que són viables acabin morint quan el seu propietari es jubila o bé plega per altres motius. Ara, amb el suport de la Diputació de Girona, 'Reempresa' s'estendrà a la demarcació. En una primera fase, aquest any l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de la Selva tindran tècnics formats per posar en contacte els propietaris de negocis amb nous emprenedors. L'objectiu és salvar una cinquantena de pimes en quatre anys.

RIPOLL (RIPOLLÈS)

El Museu Etnogràfic de Ripoll exposarà de manera permanent una reproducció de la Bíblia de Rodes, que va ser escrita a l'escriptori del Monestir de la ciutat durant el primer quart del segle XI. L'original d'aquest document es troba a la Biblioteca Nacional de París i, ara, el bisbat de Vic ha cedit una reproducció de la bíblia al consistori ripollès. Aquesta exposició es complementarà amb la de la reproducció de la Bíblia de Ripoll, escrita també durant el segle XI a l'escriptori del Monestir. 

GIRONA (GIRONÈS)
L'Ajuntament de Girona ha signat un acord de col·laboració amb Valvi i Spar, Caprabo i Lidl per constituir un sistema de dipòsit i recollida d'aliments que permeti atendre les necessitats d'alimentació dels veïns de Girona en risc d'exclusió social. Aquest acord se suma al que ja es va signar el mes de juliol amb Bonpreu, Condis i Novavenda. Així, el consistori i les superfícies col·laboraran per recollir els aliments que es retirin de la venda i per atendre les persones que cada dia recullen els productes que es rebutgen als supermercats i hipermercats.
GIRONA
El ple de la Diputació de Girona ha aprovat ampliar el pressupost d'aquest any en 1 MEUR més que es destinarà a pagar obres dels ajuntaments i al pla de museus de la demarcació. Els interessos dels préstecs que té demanats l'ens s'han abaixat i això ha permès aquest estalvi al llarg de l'any. La corporació ha decidit que els diners se sumen, per una banda, a la partida que aquest any es va incloure per pagar les obres que els ajuntaments fan a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) i al Pla de Museus, que aquest any havia quedat sense dotació al pressupost inicial. Tots els grups han votat a favor d'aquesta mesura.
BANYOLES (PLA DE L'ESTANY)
www.cultura.banyoles.cat és l’adreça del nou portal web de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles. També s’hi pot accedir a partir del bàner de la pàgina principal del web oficial del consistori banyolí, el banyoles.cat. Ho va presentar aquest dimecres el regidor de Cultura i Festes, Jordi Bosch Batlle, acompanyat de tècnics dels equipaments municipals i dels serveis de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles.
RIPOLL (RIPOLLÈS)

Ripoll ha posat en marxa aquest dijous el primer punt públic d'abastament per a vehicles elèctrics de la comarca, i un dels pocs que hi ha a les comarques gironines. L'Ajuntament de la vila i l'empresa Lersa Energia, la subministradora d'energia de Ripoll, han signat un acord en què s'estableix que la companyia n'assumirà el cost. El punt s'ha instal·lat a la plaça de l'Ajuntament i té capacitat per carregar dos vehicles elèctrics a la vegada. Segons explica l'alcalde, Jordi Munell, la voluntat és "afermar el compromís del consistori amb la reducció d'emissions de CO2 i incentivar el fet que els ciutadans tinguin eines per treballar en la direcció de fer de Ripoll una vila més sostenible".

GIRONA
La secretària dOcupació i Relacions Laborals del Departament dEmpresa i Ocupació i directora del Servei dOcupació de Catalunya (SOC), Esther Sànchez, i el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, han presentat el desenvolupament del conveni de col·laboració signat per ambdues administracions en làmbit de la intermediació i lorientació laborals. El conveni de col·laboració permet a la Diputació de Girona posar a disposició dels ens locals de la demarcació el Sistema dOrientació i Intermediació laboral , Galileu i el portal públic docupació Feina Activa, ambdues aplicacions del SOC.
GIRONA (GIRONÈS)
L'Ajuntament de Girona ha presentat aquest dijous la imatge de 'Girona + neta', la nova empresa municipal responsable de la neteja pública i recollida de residus de la ciutat, que compta amb una inversió inicial de 8,5 MEUR. L'empresa utilitzarà set noves màquines escombradores, les quals han tingut un cost de 1,5 milions d'euros, i disposen d'un motor insonoritzat que permet reduir la contaminació acústica i atmosfèrica. La posada en funcionament de la nova empresa és fruit de la voluntat de l'equip de govern d'intensificar i "fer visible" la neteja viària a la ciutat.
BANYOLES (PLA DE L'ESTANY)

L’any 2004 l’àrea de Comunicació de l’Ajuntament de Banyoles va crear una nova identitat corporativa i l’Oficina de Turisme disposa d’una línia de marxandatge de la marca Banyoles totalment consolidada i fàcilment indentificable. Enguany s’ha impulsat la modernització de la imatge existent, amb una petita adaptació que li dóna un aire més modern, fresc i dinàmic.

GIRONA (GIRONÈS)
El ple del Consell Comarcal del Gironès ha modificat els barems per optar a beques de menjador. La consellera comarcal, Fanny Carabellido, explica que el principal objectiu és assegurar que més famílies treballadores puguin tenir accés a les beques. Carabellido detalla que amb la renda per càpita que s'exigia abans, moltes famílies treballadores quedaven excloses quan també necessiten que els seus fills es puguin quedar a dinar a l'escola. Així, les famílies amb dos o tres fills hauran de tenir una renda màxima de 3.500 euros al mes.
CAMPRODON (RIPOLLÈS)
Camprodon va inaugurar divendres un trenet turístic que farà una visita guiada per tot el poble per intentar "retenir" els visitants i potenciar, així, l'activitat comercial. El viatge dura aproximadament uns 40 minuts i mostra tots els establiments de l'Associació de Comerç i Turisme de Camprodon i fa especial menció a diferents punts turístics d'interès com el Pont Nou, el Monestir de Sant Pere o el passeig Maristany. La campanya s'ha projectat per emfatitzar el comerç durant el Pont de la Puríssima i les festes de Nadal.
BANYOLES (PLA DE L'ESTANY)

Divendres al migdia a la sala d’actes de l’Ajuntament de Banyoles l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i la regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica, Joana Vilà, van lliurar els diplomes als vint-i-vuit joves d’entre 16 i 24 anys que van participar al programa Noves Cases per a Nous Oficis, promogut per l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, que es va iniciar el 14 d’octubre de 2010. El programa s’emmarca en el projecte Impuls-Treball, amb la voluntat d’oferir una alternativa a les desaparegudes Escoles Taller.

RIPOLL (RIPOLLÈS)
L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha explicat que el consistori recollirà totes les incidències que hi puguin haver relacionades amb l'eliminació d'una de les quatre ambulàncies que presten servei a la comarca. L'ajuntament estudiarà el temps que triga l'ambulància a arribar al lloc on s'ha produït l'incident per poder "fer un seguiment de la reordenació i poder presentar aquestes dades al departament de Salut" i "treballar de forma conjunta per avaluar-ne el sistema".
BANYOLES (PLA DE L'ESTANY)

Aquest dimecres al migdia a la biblioteca de l’Ajuntament de Banyoles, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay, han firmat el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a la prestació de serveis d’interès comú. L’objectiu és generar economia d’escala i maximitzar els recursos humans de les dues institucions tenint en compte la situació econòmica actual.

CAMPRODON (RIPOLLÈS)
Els municipis de la Vall de Camprodon afectats pel tancament del CAP a les nits s'han reunit aquest dimarts per redactar un manifest que exigeix la paralització de la mesura. La presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall de Camprodon, Ester Noguer, ha assenyalat que la mancomunitat no disposa d'un pla funcional que estableixi com han de funcionar al detall els serveis sanitaris en cas d'emergència, "cosa que, a més, és obligatòria". És per això que volen que Salut es faci enrere de la intenció de tancar el CAP en horari nocturn a partir del 5 de setembre.
GIRONA (GIRONÈS)
 El president de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Mª Tost, ha dit que el territori serà qui decidirà on s'instal·li el complex de residus del Gironès. "Instal·lacions com aquesta han de ser fruit del consens i del diàleg amb el territori i jo acompanyaré en la decisió", ha dit.
LLORET DE MAR (SELVA)
L'alcalde de Lloret, Romà Codina (CiU), ha assegurat que la mort del jove veí de la població d'origen britànic és un fet "molt lamentable" però que es tracta d'un "cas aïllat". Tot i que admet que la possible inseguretat és un fet que els "preocupa" i al qual estan atents, diu que amb una afluència anual d'un milió de visitants sempre acaben produint-se situacions que "no es poden evitar".
GIRONA (GIRONÈS)
El ple de Girona ha aprovat el nou cartipàs municipal que permetrà estalviar mig milió d’euros. El cartipàs s’ha aprovat per àmplia majoria fruit dels acords que ha tancat CiU amb els grups del PSC i el PP. L’Ajuntament de Girona quedarà dividit en quatre grans àrees, una nova organització que s’ha aprovat amb els vint vots que sumen l'equip de govern i els regidors dels dos grups a l'oposició.
TOSSA DE MAR (SELVA)
Els contactes entre Tossa Unida i el PSC estan cada cop més a prop del pacte. La cap de llista independent Gisela Saladich ha confirmat que hi ha "molt bona sintonia" però que no està tancat. Aquest dijous hi ha prevista una reunió on es parlarà del possible repartiment de regidories i per tant podria acabar amb un acord.
SALT (GIRONÈS)
L'agrupació local de CiU de Salt ha acordat, per majoria, que el partit governi en minoria el pròxim mandat. Per tant, Jaume Torramadé recupera l'alcaldia després de quatre anys de govern del PSC i ERC. CiU té nou regidors i s'ha quedat a dos d'aconseguir la majoria absoluta.
GIRONA (GIRONÈS)

L'Ajuntament de Girona ha començat a desmuntar les instal·lacions del club de Tir situat a la Devesa. Enderrocar-lo costarà més de 15.000 euros perquè hi haurà d'intervenir una empresa especialitzada en retirar uralita.

LLORET DE MAR (LA SELVA)
El cap de llista de CiU a Lloret, Romà Codina, ha descartat rotundament un pacte amb el Moviment Independent de Lloret (MILLOR), un partit que irromp per primera vegada a l'ajuntament amb sis regidors i com a segona força més votada per darrera de CiU. Codina ha recordat que el cap de llista de MILLOR, Marc Fuertes, està imputat per difamar l'alcalde i altres regidors i que les denúncies han estat admeses a tràmit pel jutge.
GIRONA (GIRONÈS)
"No he estat mai sola, sempre he tingut al darrere la força dels companys del grup municipal i també dels regidors del govern i de l'oposició". Amb aquestes paraules l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha posat punt i final a nou anys i mig al capdavant del consistori, en un ple marcat per l'emotivitat en ser l'últim d'aquest mandat.
RIPOLL (RIPOLLÈS)
La comarca del Ripollès preveu una millora de la línia de tren de Barcelona a Puigcerdà si la candidatura Barcelona Pirineu 2022 tira endavant. A més, també es postula com un referent en formació esportiva gràcies al Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll tant en la modalitat d'esports de muntanya com en la d'esports d'hivern.
CASSÀ DE LA SELVA (GIRONÈS)

L'Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó i a pagar 1.080 euros de multa Santiago Navarro, l'empresari que va sacsejar i va donar un cop de puny al cap al regidor de Medi Ambient de Cassà de la Selva. El processat s'enfrontava a una pena de sis anys per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i un altre de lesions.

SANTA COLOMA DE FARNERS (LA SELVA)
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha visitat aquest dijous les obres de desdoblament de l'Eix Transversal al tram de la Selva. Recoder ha garantit que es compliran els terminis d'execució i que a principis del 2013 l'obra estarà enllestida.
GIRONA (GIRONÈS)
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès de manera cautelar diversos articles i parts del reglament d'ús del català de la Diputació de Girona. L'alt tribunal ja va portar a terme aquesta mesura amb els reglaments de l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida.
GIRONA (GIRONÈS)
L'Ajuntament de Girona ha aprovat en el ple una moció per garantir la viabilitat de l'aeroport de Girona, i també ha donat llum verda, amb els vots en contra de CiU, a un altre text per mostrar el malestar per la decisió de Salut d'aturar la construcció del nou hospital Josep Trueta.
COMARQUES GIRONINES
Les conseqüències de la nevada del passat 8 de març encara s'arrosseguen en alguns punts de la geografia catalana un any després del temporal. Alguns boscos presenten encara branques caigudes i fusta acumulada al sotabosc a l'espera d'ajudes per poder-les retirar.
LLORET DE MAR (LA SELVA)

L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha comunicat al conseller d'Interior, Felip Puig, la decisió de renunciar al nomenament com a secretari de Seguretat. En un comunicat fet públic ahir, l'alcalde va anunciar la decisió després que al desembre Puig li oferís ocupar aquest lloc a la conselleria.

OLOT (GARROTXA)
L'Ajuntament d'Olot ha començat a treballar en la substitució de la canonada que impulsa l'aigua des del Parc Nou al dipòsit de Montolivet. Aquesta infraestructura té 30 anys d'antiguitat i és essencial per al subministrament a la ciutat, ja que si patís una avaria podria deixar sense aigua tot el municipi. L'obra, inclosa al Pla director d'abastament d'aigua, té un pressupost de 340.000 euros i es preveu que estigui acabada a finals d'abril.
BLANES (LA SELVA)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assistit aquest diumenge a la inauguració oficial de la ciutat esportiva de Blanes, un projecte que ha requerit fins a vuit anys de construcció i més de 30 milions d'euros.
LLORET DE MAR (SELVA)
Els tres jardins botànics que actualment hi ha a Lloret de Mar i Blanes, separats únicament per tres quilòmetres de distància, es promocionaran conjuntament a partir d'ara per tal d'unir esforços i arribar a un major públic. Es tracta concretament dels Jardins de Santa Clotilde, el Jardí Botànic Pinya de Rosa i el de Marimurtra, tres espais a la Selva que es complementen i que durant el 2010 van rebre conjuntament un total de 200.000 visitants.
BLANES (LA SELVA)
Blanes s'ha convertit aquest dilluns en el primer municipi de les comarques gironines i el segon de Catalunya, després de Sitges, en adherir-se al Pacte per a la Convivència Nocturna. L'acord vol aconseguir conciliar l'activitat dels que durant la nit volen divertir-se amb el descans d'aquells qui vulguin dormir.
GIRONA (GIRONÈS)
Un projecte transfronterer batejat com a Res'pir permetrà promoure de manera conjunta una oferta turística sostenible, en el marc de l'espai pirinenc transfronterer, i arribant fins a Arieja (Migdia-Pirineus) i la ciutat de Girona. Aquesta nova oferta turística vol dinamitzar l'economia local, preservant i consolidant el patrimoni natural i cultural. En el cas concret de Girona, Res'pir contempla diverses accions per recuperar i habilitar diversos itineraris de senderisme a la ciutat. El projecte, presentat aquest dimarts a l'ajuntament de Girona, s'emmarca dins el programa de cooperació territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, cofinançat pel fons FEDER.
SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR (PLA DE L'ESTANY)
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va inaugurar dissabte el nou ajuntament de Sant Miquel de Campmajor. Va estar acompanyat per l’alcalde, Josep Fort; el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, i la directora territorial de Governació a Girona, Mireia Mata.
COMARQUES GIRONINES

Un estudi elaborat pel Centre de la Imatge de la Diputació de Girona (INSPAI) alerta que un 85% de les administracions gironines no disposen de mecanismes 'idonis' per conservar imatges. El document apunta que només 35 administracions, entre ajuntaments, consells comarcals i Diputació, tenen un ens gestor d'imatges.
SALT (GIRONÈS)
El ple de Salt va aprovar aquest dilluns al vespre l'acord per tirar endavant l'Àrea de Renovació Urbana (ARU) al sector centre, que inclou l'enderroc d'habitatges. Ho va fer amb onze vots a favor, nou en contra i una abstenció, i en un ple marcat per la crispació pels retrets que van fer al pla els partits de l'oposició.
RIPOLL (RIPOLLÈS)
La ciutat de Ripoll s'ha convertit en la nova Capital de la Cultura Catalana 2013. L'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, i el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, van signar aquest divendres l'acord de nominació de Ripoll com a referent cultural per a tot l'àmbit lingüístic català de l'any 2013. Els tres eixos principals de la capitalitat de Ripoll 2013 seran el bressol de Catalunya -Guifré el Pilós, Abat Oliba i Scriptorium-, la indústria del ferro -la farga, indústria dels claus i les armes de foc- i la indústria tèxtil -colònies industrials.
GIRONA (GIRONÈS)
Després de més de dos anys de debats, el parc urbà de la Devesa –amb més de 2.400 plàtans- estrena un document que ha de ser el full de ruta que n'ordeni els usos. Es tracta del pla d'usos i gestió que l'ajuntament preveu aprovar inicialment en el ple de la setmana vinent. El document manté els usos de les Fires de Sant Narcís, les carpes i el mercat setmanal i n'incorpora d'altres com un bar-restaurant, un quiosc i un espai on celebrar activitats culturals a l'aire lliure. El document prioritza sobretot la preservació de l'arbrat i estableix que en la meitat est del parc no podrà ser ocupat mai per activitats situades a menys de 4 metres dels arbres. També incorpora un reglament amb sancions.
GIRONA (GIRONÈS)
L'estrena dels vols de Ryanair des de l'Aeroport del Prat aquest dimecres té una cara i una creu. Per una banda, la T-2 de l'aeroport barceloní guanya una nova aerolínea, però per l'altra Girona veu amb recel la pèrdua de passatgers que aquesta operació els pot causar. La Diputació de Girona i la Cambra de Comerç s'han declarat 'alerta' per avaluar l'impacte i reconeixen que es perdran passatgers. Ara bé, les institucions accepten perdre freqüències de vols però no volen renunciar a mantenir les destinacions.
CASSÀ DE LA SELVA (GIRONÈS)
L'alcalde de Cassà de la Selva (Gironès), Carles Casanova, considera que tot i que s'estiguin confirmant 'les notícies més pessimistes' -amb la identificació del cos de Núria Terradas i la troballa d'un tercer cos que podria ser el de la tercera jove de Cassà Irene Carbó-, el procés és 'necessari per poder fer el dol'.
OLOT (GARROTXA)
L'Ajuntament d'Olot ha començat a aplicar un conjunt de mesures per estalviar prop d'1,5 MEUR entre 2010 i 2011. El consistori ha abaixat fins a un 7% els sous dels càrrecs electes, i entre un 2,5 i un 7% les retribucions del personal de l'administració. També en aquest sentit, l'Ajuntament ha bloquejat les inversions destinades a obres públiques previstes. Una mesura que segons ha assegurat la regidora d'Hisenda, Fina Soler, no afectarà les obres començades.
Més de 300 entitats i institucions d'arreu de Catalunya van fer públic aquest divendres a Girona el seu compromís de consumir productes etiquetats en català. El conseller d'Innovació, Josep Huguet, que va assistir a l'acte, va fer una crida a l'empresariat català perquè etiqueti els productes en aquesta llengua ja que en època de crisi global 'cal sortir al món'. Segons va dir, el mercat espanyol és l'únic que es comporta de 'forma 'al·lèrgica' davant el català i aquest només representa una petita part del mercat mundial, i per tant 'el món no rebutja el català'.
SALT (GIRONÈS)
La ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, ha signat aquest dijous l'acord a través del qual l'Estat aporta 9,6 milions d’euros al macroprojecte de rehabilitació del centre urbà de Salt. El projecte està pensat a 12 anys vista i preveu enderrocar 600 habitatges i rehabilitar-ne 1.200 més amb un cost global de 200 milions.
BANYOLES (PLA DE L'ESTANY)

Aquest dijous l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer; el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Jordi  Bosch Lleó; i el regidor d’Esports, Jordi Congost, han visitat el nou centre de tecnificació i formació esportiva “la Farga” que està ultimant els últims detalls per la inauguració pública d’aquest divendres a partir de 2/4 de 9 del vespre.

L'Ajuntament de Salt ha presentat aquest dilluns un projecte per reformar de manera integral el Sector Centre del municipi. El pla, amb un termini de 12 anys i un pressupost de 200 milions d’euros, inclou mesures com l'enderroc de 600 habitatges o la rehabilitació de 1.200 més, entre d'altres.
RIPOLL (RIPOLLÈS)

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, acompanyat de l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, va inaugurar dijous passat la plaça i la passera de la Lira de Ripoll. A l’acte també hi va participar el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, i va comptar amb l’assistència del director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, i la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Mireia Mata.

GIRONA (GIRONÈS)
Fa uns anys, la Plataforma per la Llengua i l’ADEC van engegar, conjuntament, la campanya “A taula, en català” amb l’objectiu d’impulsar l’ús del català en l’etiquetatge dels productes a través de fomentar-ne el consum en entitats i institucions públiques i privades.
GIRONA (GIRONÈS)

El moviment d’alcaldes i regidors pel dret a decidir, Decidim.cat, ha destacat que ja són 500.000 els ciutadans que han acudit a les urnes des del 13-S d'Arenys de Munt, i la immensa majoria han votat a favor de l'Estat propi.

LA VALL D'EN BAS (GARROTXA)
El director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Mireia Mata, va inaugurar dissabte les obres de pavimentació d’uns carrers del nucli antic de Sant Esteve d’en Bas, a la Vall d’en Bas.
RIPOLL (RIPOLLÈS)
Les obres de rehabilitació de la capella de la congregació de Ripoll començaran abans d'acabar el mes de maig. Aquesta capella, que data del segle XVII, ha d'acollir el centre d'interpretació del projecte 'Terra de comtes i abats'. L'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà (ERC), ha explicat que el projecte podria està enllestit d'aquí a un any 'o any i poc'.
BANYOLES (PLA DE L'ESTANY)
Aquest dimars s'ha presentat a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles el 73è Concurs Permanent de Joves Intèrprets, un certamen de referència que organitza Joventuts Musicals d'Espanya i que en aquesta ocasió acull l'entitat Joventuts Musicals de Banyoles.
CONSULTES INDEPENDENTISTES
La coordinadora nacional per la consulta sobre la independència acompanyada de les comissions organitzadores locals ha aprovat per unanimitat presentar una iniciativa popular perquè el Parlament de Catalunya convoqui un referèndum vinculant.
BANYOLES (PLA DE L'ESTANY)
L’Ajuntament de Banyoles i la Fundació Pascual i Prats, amb la col·laboració de la Clínica Salus Infirmorum, del personal del CAP i la Diputació de Girona, implementaran un estudi gratuït i pioner a Catalunya als joves de segon d’ESO del Pla de l’Estany.
SANTA COLOMA DE FARNERS (LA SELVA)
Més d’una cinquantena d’alcaldes, convocats per les entitats municipalistes de Catalunya (ACM i FMC) es van reunir aquest dilluns a Santa Coloma de Farners. L’objectiu era escoltar la veu dels alcaldes i alcaldesses dels municipis més afectats pel temporal de neu i vent del passat 8 de març i pactar una declaració conjunta per reclamar compensacions i ser més escoltats.
GIRONA (GIRONÈS)
Alcaldes gironins de tots els partits lamenten que els ajuts que el Govern ha aprovat aquest dimarts per sufragar les despeses extraordinàries que els ajuntaments van tenir a causa del temporal són insuficients. El Govern ha aprovat una partida de 1,5 milions d’euros per a 150 municipis afectats, però determina que un ajuntament podrà rebre, com a màxim, un 10% del que rep del Fons de Cooperació Local del Departament de Governació.
BANYOLES (PLA DE L'ESTANY)
L’itinerari llegendari de Banyoles és un recull de setze llegendes relacionades amb espais de la ciutat. Aquest divendres al matí ho han presentat l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer; la regidora de Promoció econòmica, Joana Vilà; i l’autor dels textos de l’itinerari llegendari, Àngel Vergés.
GIRONÈS
Ja són més de 70 els alcaldes de les comarques gironines que s'han sumat al manifest crític contra les companyies elèctriques arran del temporal de neu que ha deixat sense llum durant més de sis dies a nombroses poblacions de la demarcació. Alcaldes i alcaldesses de tots els colors polítics (CiU, PSC, ERC i ICV) del Baix Empordà, l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, la Selva i el Ripollès s'han adherit al manifest que critica 'l'opacitat' i la informació 'imprecisa i poc creïble' de les companyies elèctriques, la seva lentitud a l'hora d'oferir alternatives a la falta de subministrament i la parsimònia de la Generalitat per posar en marxa els protocols de protecció civil davant de l'avaria.
NEVADA
Una representació del Departament de Governació i Administracions Públiques, encapçalada pel secretari general Jaume Oliveras, s’ha reunit aquest dijous al matí amb els alcaldes de la Selva i l’Alt Empordà per conèixer la situació actual dels municipis afectats pel temporal de neu. Les reunions han tingut lloc a les seus respectives dels consells comarcals, a Santa Coloma de Farners i a Figueres.
Alcalde 24 hores els 365 dies de l’any

Eva Salmeron ens explica que ser alcaldessa d’un poble com Planoles significa estar 24 hores del dia durant els 365 dies l’any de guàrdia. 

GIRONA (GIRONÈS)
El president de l‘ACM, Miquel Buch, va apuntar, durant l’Assemblea del Fòrum Comarcal de l’ACM celebrada l’1 de febrer a Girona, que cal un estudi rigorós per definir el paper dels consells comarcals arran del debat sobre les competències d’aquestes administracions. Joana Ortega va explicar als Consells que Governació treballa per periodificar els pagaments als ens locals, però sense establir un calendari fins que no es tinguin les garanties. La sessió també va servir per reelegir per un període de quatre anys al president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay, com a president del Fòrum Comarcal de l’ACM, càrrec que ja va ocupar durant l’anterior legislatura.
FENT EL CAFÈ AMB ...
“L'obertura de l’Eix Transversal Ferroviari ofereix noves possibilitats per al territori”
FENT EL CAFÈ AMB...
“Els Consells Comarcals hem garantit  que els petits municipis tinguin els mateixos serveis que els grans”
SANTA COLOMA DE FARNERS (LA SELVA)

El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, va ser l'encarregat de clausurar la jornada sobre els governs locals i el nou model territorial a Catalunya que el passat divendres es va celebrar al Consell Comarcal de la Selva, a Santa Coloma de Farners. En la seva intervenció, Bassaganya va remarcar que la futura Llei de governs locals obre 'una nova etapa' en l'estructura política i la rellevància dels Consells Comarcals.

FUNDACIÓ AULA D'ALTS ESTUDIS D'ELECTES
El postgrau compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona (UdG) i, per primer cop, s'ha organitzat a la demarcació de Girona.