BLANES (LA SELVA)
Blanes inaugura la ciutat esportiva després de vuit anys de construcció i 30 M€ de cost
21/02/2011 - 10:10
   imprimir  enviar a un amic   disminuir la grandària de la lletra augmentar la grandària de la lletra  
Unes instal·lacions que ara mateix no serien possible de projectar, segons ha reconegut el president durant el seu discurs. 'Això ha costat molt, no només molts diners també molts esforços i ara val la pena que se'n pugui fer un bon ús i se'n tregui un bon rendiment'. Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat ha assenyalat que comença una 'nova etapa més engrescadora encara' com és la de convertir la ciutat en referent turístic i esportiu de Catalunya. Després de la descoberta de placa, les autoritats polítiques convidades han fet un recorregut per les instal·lacions i posteriorment, l'alcalde de la ciutat, Josep Trias, i el president de la Generalitat, Artur Mas, han pronunciat unes paraules.

Ambdós s'han felicitat per la inauguració d'unes instal·lacions que han costat 'molts esforços' econòmics i humans, que van arrencar ara fa uns vuit anys. 'Ara no es podria prendre una decisió per fer un equipament com aquest', ha reconegut el president de la Generalitat, qui ha afegit que,'un cop fet l'esforç' i 'posat en marxa', 'puc demanar que se'n faci un bon ús i així li ho demano a l'alcalde, ajuntament i a les persones vinculades'. 'Això ha costat molt, no només molts diners també molts esforços i ara val la pena que se'n pugui fer un bon ús i se'n tregui rendiment'.

Per la seva banda, l'alcalde ha assenyalat que el projecte ha de permetre situar la ciutat com a un referent a nivell turístic i esportiu. La inversió, ha dit, ha de ser un 'revulsiu' econòmic. 'Junts, administració i empreses, amb l'esforç col·lectiu podrem treure el rendiment esperat de la ciutat esportiva'.

1.800 visitants en la inauguració

La inauguració ha tingut una molt bona acollida de públic. Centenars de blanencs han acudit fins a les instal·lacions aquesta tarda i han fet cua per poder agafar un lloc i poder veure l'espectacle, que s'ha celebrat a la pista blava amb la participació d'entitats esportives i d'una actuació musical i teatral. Els seients estaven gairebé tots ocupats. L'organització calcula que han rebut fins a 1.800 visitants. Aquesta xifra s'ha de sumar a les quasi 5.000 persones que van visitar les instal·lacions durant la jornada de portes obertes celebrada diumenge passat, el que representa un 10% de la població.

La ciutat esportiva té una superfícies d'uns 7.000 metres quadrats, quatre pistes i una capacitat per acollir més de 4.000 espectadors. Està previst que en una segona fase es construeixi una piscina i el camp de futbol. Podrà acollir esports com bàsquet, futbol sala, handbol, gimnàstica rítmica, tennis, boxa o patinatge artístic, entre d'altres. També s'hi faran concerts, festivals teatrals, congressos o fires de comerç.
 
  imprimir imprimir  mostrar en pdf mostrar en pdf  enviar a un amic enviar a un amic
favorits  del.icio.us  digg it!  meneame