Primera plana > Actualitat
Els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià posaran en marxa, a partir de gener de 2014, un nou ens únic per a la gestió de les polítiques ambientals locals que ha de permetre estalviar 1 milió d'euros anual respecte el funcionament de l'estructura actual. La nova entitat, de titularitat pública i en la qual, inicialment, no hi participen els consells de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre -que havien pres part en les negociacions prèvies-, estarà estructurada en quatre àrees oferint serveis que demandin els ajuntaments i siguin "viables econòmicament". 
TORTOSA (BAIX EBRE)

L'Ajuntament de Tortosa senyalitza el traçat urbà del Camí de Sant Jaume de l'Ebre per potenciar la vinculació de la ciutat amb aquesta ruta turística que travessa nou comunitats autònomes. Els senyals són rajoles amb el relleu de la característica petxina o vieira: en total, se n'instal·len 55, 40 al nucli urbà de la ciutat i quinze a Jesús. 

CAMARLES (BAIX EBRE)

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat les obres d'ampliació del viver d'empreses situat a Camarles. S'habilitaran sis despatxos addicionals i modulables, una sala polivalent per a formació, una sala 'coworking' i una més per a reunions.

TORTOSA (BAIX EBRE)

Les Terres de l'Ebre va tancar el 2012 amb un balanç de 8.630 donacions, situant-se per primera vegada com a segona regió sanitària de Catalunya en donacions per cada 1.000 habitants, que són de 43,19. Lleida es manté com a primera regió sanitària en nombre de donacions i Girona passa a ser la tercera. 

TORTOSA (BAIX EBRE)
El patrimoni històric jueu de la ciutat de Tortosa es pot visitar virtualment per Internet amb la posada en marxa d'un projecte conjunt de Google i la Red de Juderías. A través de diverses aplicacions que ja ofereix la companyia tecnològica nord-americana, com Google Maps o Street View, la ciutat i la resta de 23 municipis que formen la xarxa obren als internautes els seus calls jueus, oferint també addicionalment informació rellevant d'aquest patrimoni i de la història local. 
EL PERELLÓ (BAIX EBRE)

Més de la meitat de l'aigua que es bomba per la xarxa d'aigua potable del nucli urbà del Perelló (Baix Ebre) es perd abans d'arribar a les aixetes dels usuaris. L'Ajuntament ha decidit posar fil a l'agulla renovant per fases els antics i deteriorats conductes de fibrociment, començant per dos carrers que l'estudi efectuat durant mesos va marcar com a trams crítics de pèrdues. La idea és actuar en les punts més conflictius del nucli urbà, entre els quals, paradoxalment, recents desenvolupaments a la part alta o el polígon industrial. Per finançar-ho, el consistori pretén reduir la factura de la concessió del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) gràcies a l'abastament des d'un nou pou.

TORTOSA (BAIX EBRE)

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha decidit facilitar l'arribada de productes frescos a les famílies més necessitats de la comarca. Ho ha fet en l'anomenat 'tiquet fresc' que s'encarregaran de gestionar els serveis socials de la comarca, excepte Tortosa, i que permetrà que els més desafavorits puguin adquirir, al comerç de proximitat, carn, peix, pa, làctics, fruita i verdura. 

ULLDECONA (MONTSIÀ)
L'Ajuntament d'Ulldecona ja ha iniciat els tràmits per contractar l'obra per rehabilitar l'antic molí d'oli modernista de Cèsar Martinell. L'objectiu del consistori és transformar-lo en oficina de turisme, recuperant un edifici d'alt valor arquitectònic i històric, catalogat per Patrimoni de la Generalitat. La rehabilitació de l'antic molí té un cost d'uns 436.000 euros que seran finançats a través de la Llei de barri, en una part, i amb 250.000 euros d'una subvenció del programa Leader. La direcció general de Desenvolupament Rural de la Generalitat va comunicar fa pocs dies a l'Ajuntament de la concessió d'aquest ajut, necessari per poder iniciar l'obra.
TORTOSA (BAIX EBRE)

Tortosa recuperarà una perspectiva inèdita del seu principal eix viari, l'avinguda Generalitat, després que la setmana vinent es retiri definitivament el pont del tren que la travessa des que el ferrocarril va arribar a la ciutat a la segona meitat del segle XIX. L'Ajuntament ha reclamat a l'ens Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) la retirada d'aquest viaducte atés el seu important deteriorament, agreujat en els últims anys una vegada l'estesa de vies va quedar en desús amb la supressió de la línia.

TORTOSA (BAIX EBRE)

Paula Querol, de l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, i Clara Reverter, han estat els guanyadors dels VII Premis Comarcals de Recerca 2012 (Premi Pare Romanyà al treball científic-tecnològic i Premi Federico Pastor al treball humanístic-social-artístic) organitzats pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb el patrocini de La Caixa.

GANDESA (TERRA ALTA)
La Terra Alta vol fer un pas de qualitat en el sector turístic i impulsar l'enoturisme "com a revulsiu per aprofitar les sinèrgies que generen la Via Verda, els Ports i altres actius que ja funcionen", ha dit el president comarcal Carles Luz. Per dissenyar les estratègies han encarregat la redacció d'un pla director a la Fundació Universitat Rovira i Virgili, adjudicat per 18.000 euros, que es presentarà a finals d'any amb l'objectiu de començar a materialitzar els projectes al 2013. A través de paquets turístics, un dels objectius és atrapar els milers d'usuaris que utilitzen la Via Verda perquè facin estades més llargues i coneguin la realitat vitivinícola i la història de la Terra Alta.
RASQUERA (RIBERA D'EBRE)

Els veïns de Rasquera (Ribera d'Ebre) han avalat el projecte de plantació de cànnabis del pla anticrisi municipal amb el 56,3% dels 547 vots vàlids en la consulta popular organitzada per l'Ajuntament. Un resultat que mostra la divisió social existent al respecte i que s'allunya del 75% de vots favorables que reclamava l'alcalde, Bernat Pellisa, i el seu equip de govern per impulsar el conreu de marihuana i continuar al capdavant del consistori. Malgrat això, Pellisa ha fet una primera lectura triomfal de l'escrutini i ha anunciat que evitarà prendre decisions precipitades: considera que el resultat obre la porta a impulsar el projecte i sosté que "dimitir" en aquest moment seria una "irresponsabilitat".

AMPOSTA (MONTSIÀ)
Al voltant de 250 alumnes de cinquè de les escoles d’Amposta han celebrat aquest dilluns al matí la plantada de l’arbre al Parc dels Xiribecs, on han plantat 80 arbres de diferents espècies autòctones. L’activitat, que organitza la regidoria d’ensenyament de l’Ajuntament d’Amposta, serveix per sensibilitzar els infants envers el respecte a la natura i als espais públics comuns de la ciutat, com són les places i jardins.
TORTOSA (BAIX EBRE)

Els president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el president del consell comarcal del Montsià, Joan Martí, el president del consell comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, i el president del consell comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, es van reunir aquest dimecres per mostrar el seu suport explícit a la candidatura de la reserva de la biosfera que s’ha de decidir, al llarg de les pròximes setmanes, per part de la UNESCO.

L'AMETLLA DE MAE
Tots els grups amb representació al ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) han aprovat aquest dilluns al migdia una moció de rebuig a la instal·lació del parc eòlic experimental marí davant la costa del municipi. El text consensuat pels tretze regidors -els set de l'equip de govern de CiU així com els tres del PP, dos d'ERC i un del PSC a l'oposició- reclama al Govern que renunciï a ubicar l'anomenat projecte Zèfir a la zona pels perjudicis econòmics que pot ocasionar a l'activitat turística i pesquera derivats de l'impacte visual, paisatgístic i ambiental que generaria.
GANDESA (TERRA ALTA)
Els quatre presidents dels consells comarcals de les Terres de l'Ebre es van reunir aquest dimarts a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta, a Gandesa. Aquesta trobada formava part de les reunions que períodicament efectuen Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta; Lluís Soler, president del Consell Comarcal del Baix Ebre; Joan Martín Masdeu, president del Consell Comarcal del Montsià, i Jordi Jardí, president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb l'objectiu de tractar sobre temes d'interès comú.
TERRA ALTA
Nou reconeixement turístic a la comarca de la Terra Alta, el quart guardó que rep la contrada en dos anys. En aquesta ocasió es tracta d’un  dels 22 Guardons del Turisme a Catalunya que va atorgar dilluns l’Agencia Catalana de Turisme.
LA SÉNIA (MONTSIÀ)
El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l'alcaldessa de La Sénia, Marutxi Ballester, van inaugurar divendres a la tarda el Centre Internacional de Negocis del Moble de La Sénia (CINMS). L'equipament, ubicat al polígon industrial Les Mataltes, té l'objectiu de potenciar el comerç internacional del sector, i s'ha estrenat amb la fira INTERIHOTEL, un certamen adreçat al moblament d'instal·lacions hoteleres organitzat pel Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya (CENFIM), amb seu també a La Sénia.
SANTA BÀRBARA (MONTSIÀ)
Finalitzades les obres de rehabilitació del mas de Martí, que han portat a la seva reconversió en el Museu de la Vida a la Plana, l’Ajuntament de Santa Bàrbara obrirà les portes del museu a partir d’aquesta setmana. En un principi, el museu obrirà un dia a la setmana, els dijous, de les 16 a les 19 hores, per fer una primera valoració a nivell de visites i resposta de la societat.
SENAT
El portaveu de CiU a la Comissió d’Entitats Locals del Senat i expresident de l’ACM, Joan M. Roig, ha demanat  la ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, durant la seva compareixença a la Cambra que les quotes dels càrrecs electes que paguen els Ajuntaments per a formació estiguin gestionades, en part, per l’INAP i per les institucions i fundacions de formació com la Fundació Aula d’Alts Estudis d’Electes (AAEE) de l’ACM.
TORTOSA (BAIX EBRE)
La falta de rovellons a la zona dels Ports, però també arreu del país, després de mesos sense pluja, no ha atemorit els organitzadors de la Fira del Rovelló dels Reguers, que ja ho tenen tot a punt per obrir portes la seva cinquena edició, el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre. Aquest divendres han presentat el programa de la fira l'alcaldessa dels Reguers, Esther Vidal, el regidor de Turisme i president de l'Associació Vent Fort, organitzadora de la fira, Alfredo Ferré, i la representant de l'Associació Plat i Got, Margaret Nofre.
TORTOSA (BAIX EBRE)
Divendres es va celebrar al Consell Comarcal del Baix Ebre, la sessió constitutiva del Consell d’Alcaldes del mandat 2011/2015. Un consell que es realitzarà, com a mínim, cada 3 mesos i que permetrà debatre els assumptes d’interès de la comarca i dels diferents municipis que la conformen.
BENIFALLET (BAIX EBRE)
El president de la Diputació, el convergent Josep Poblet, ha iniciat al Baix Ebre les trobades amb tots els alcaldes i les alcaldesses de les deu comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre per exposar-los de primera mà les accions i compromisos de la institució intercomarcal per a aquest mandat 2011-2015.
TORTOSA (BAIX EBRE)
El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dimarts la nova organització municipal del mandat que inclou el cartipàs i les retribucions dels regidors. L'alcalde, Ferran Bel, ha explicat que es mantindrà la seva dedicació del 75% amb el mateix sou que va acabar el mandat passat, 59.784 euros, i que hi haurà una dedicació exclusiva pel tinent d'alcalde d'Espai Públic, Domingo Tomàs, de 48.000 euros, sensiblement inferior a les dues dedicacions exclusives del passat mandat.
TORTOSA (BAIX EBRE)
La proposta electoral del PP a Tortosa de crear un centre d'acollida d'immigrants per a la detecció de malalties de transmissió ha generat més polèmica a nivell nacional i estatal que no en l'àmbit local. De fet, no ha estat fins aquest dimarts, a instància dels periodistes que tots els candidats amb representació municipal s'han posicionat sobre la proposta. Tant CiU, PSC, ERC i ICV han rebutjat la mesura qualificant-la de "despropòsit".
AMPOSTA (MONTSIÀ)
L'Ajuntament d'Amposta ha redistribuït els 1,08 milions d'euros de superàvit amb què va tancar el passat exercici de 2010 a cobrir les amortitzacions de préstecs i a l'execució d'obres urbanístiques pendents. L'equip de govern de CiU ha volgut treure pit defensant la seva gestió pressupostària davant les crítiques del grup del PSC a l'oposició, que va acusar-los d'haver inflat la partida de despeses i reduir la d'ingressos per tancar els comptes amb un balanç positiu.
DELTEBRE (BAIX EBRE)
El Parc Natural del Delta de l'Ebre i l'Ajuntament de Deltebre va organitzar ahir una nova campanya de neteja de platges per adequar aquests espais protegits abans de la Setmana Santa. Aquesta activitat es ven fent des de fa cinc anys.
AMPOSTA (MONTSIÀ)

L'Ajuntament d'Amposta ultima els detalls per poder obrir dissabte el parc urbà més gran de les Terres de l'Ebre després de més d'onze anys d'obres i actuacions.

ASCÓ (RIBERA D'EBRE)
Incongruent, inadmissible i totalment mancat de coherència. Així ha valorat la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) la decisió de CiU de tornar a presentar l'actual alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, com a candidat a l'alcaldia.
TORTOSA (BAIX EBRE)
En una entrevista amb l'ACN, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha deixat clar que el Govern vol que es compleixi l'acord del Parlament contrari a que Ascó aculli l’MTC. Amb tot, reclama al govern estatal que, sigui quina sigui, no demori més la decisió.
TORTOSA (BAIX EBRE)
Tortosa va estrenar diumenge un nou pavelló poliesportiu en una jornada de portes obertes que va comptar amb la presència d'una destacada representació dels clubs i entitats esportives del municipi, que van voler comprovar de primera mà els detalls d'un equipament que ve a equilibrar la ciutat, a nivell d'infrastructures esportives, i que constata l'aposta que ha fet l'equip de govern municipal per l'esport durant aquest mandat.
TORTOSA (BAIX EBRE)

Tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Tortosa han decidit fer pinya i fixar un posicionament unànime per reclamar la construcció 'urgent' del nou Hospital Regional a la ciutat.

L'AMPOLLA (BAIX EBRE)
Aquest divendres, Francesc Arasa va ser nomenat nou alcalde de l'Ampolla, al Baix Ebre, en un ple extraordinari, de nou emotiu com ja ho va ser el de dissabte passat amb la renuncia al càrrec de Francesc Sancho, alcalde del municipi des de 1990. Sancho seguirà a l'equip de govern com a regidor de Relacions Institucionals i Salut, decisió presa després de ser nomenat secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut.
AMPOSTA (MONTSIÀ)
Els municipis del Montsià ja tenen un lloc per dipositar de forma estable i ordenada la seva documentació amb la posada en marxa del nou Arxiu Comarcal. L'equipament construït a Amposta, amb una inversió de 2.464.480 euros per part del Govern, té una superfície útil de 1.374 metres quadrats en tres plantes i una capacitat de 13.000 metres lineals d'emmagatzematge.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest dimarts un nou aparcament en superfície i gratuït a Ferreries, entre els carrers del Comerç i Pompeu Fabra, a la zona nord del barri. Són un centenar de noves places d'estacionament que, per la seva ubicació en un dels principals accessos a la ciutat, ha d'actuar com a aparcament dissuasori en el marc del Pla de Mobilitat Sostenible, tal i com ha explicat l'alcalde, Ferran Bel, que s'ha fet acompanyar dels regidors d'Urbanisme, Meritxell Roigé, i del regidor de barri, Emili Lehmann.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'Ajuntament de Tortosa ha iniciat recentment les obres de construcció del nou viver d'empreses, un dels objectius que l'equip de govern s'havia marcat per assolir durant aquest mandat i que està inclòs en el Pla d'Actuació Municipal (PAM). El viver es construeix en uns terrenys de propietat municipal al barri de Ferreries que havien acollit anteriorment l'empresa Industrias Fabra i la seu de la Universitat Internacional de Catalunya.
AMPOSTA (MONTSIÀ)
L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, acompanyat del Director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, va inaugurar divendres el nou Centre de Dia de Malalties Neurodegeneratives. El Centre ha estat finançat entre l’Ajuntament d’Amposta i la Generalitat, de manera que l’administració local ha assumit la compra del local i la meitat de les obres d’adequació de les instal·lacions i equipament, amb una inversió total per part de l’Ajuntament de 662.000 euros.
AMPOSTA (MONTSIÀ)
Un  projecte que contribueix a la promoció, protecció i valorització del Medi Natural de la Serra del Montsià, els Ports de Besseit i la Serra de Godall.
AMETLLA DE MAR (BAIX EBRE)
La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha aprovat definitivament, aquest dilluns, el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), després de quatre anys de tràmits, recursos i gestions. Del document de planejament destaca la preservació d'un tram de vuit quilòmetres de costa, al sud del nucli urbà, de l'activitat urbanitzadora o l'alliberament d'espais que estaven destinats a la construcció.
SANT JAUME D'ENVEJA (MONTSIÀ)
Aquests dos municipis, a riba i riba del riu Ebre i separats tan sols per 250 metres, només es podien connectar fins ara a través dels tradicionals transbordadors, o per carretera anant a voltar per Amposta fent més de vint quilòmetres. Centenars de veïns no s'han volgut perdre la inauguració del pont, que ha anat a càrrec del president de la Generalitat, José Montilla.
TORTOSA (bAIX EBRE)

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el director del Centre Associat de Tortosa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), Josep Maria Franquet, han signat un conveni de col·laboració a través del qual la institució intercomarcal concedeix al Centre Associat de Tortosa de la UNED un total de 60.000 euros per fomentar el desenvolupament dels estudis universitaris a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona.

MONTSIÀ
La consellera de Justícia, Montserrat Tura, va signar divendres un conveni amb el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Castor, i el degà del Col·legi d’Advocats de Tortosa, Josep Canício, per posar en funcionament el Servei d’Orientació i d’Informació sobre la mediació que s’ubicarà als Jutjats d’Amposta.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'Ajuntament de Tortosa posarà a disposició dels turistes que visitin la ciutat a partir del cap de setmana del 14 i el 15 d'agost la Tortosa Card, una targeta que es podrà adquirir per cinc euros i permetrà accedir de forma lliure a equipaments i exposicions de la ciutat així com obtenir descomptes en diversos serveis i establiments. La iniciativa, que segons ha destacat el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Ricard Forés, no es troba encara molt estesa en ciutats mitjanes com Tortosa, ha de permetre que la ciutat disposi d'un paquet turístic ampli 'amb una oferta variada i ordenada' aportant avantatges econòmics que puguin convèncer el turista per visitar o allargar la seva estada a la ciutat.
BARCELONA
El Consell de Govern ha aprovat definitivament aquest dimarts el Pla territorial de les Terres de l'Ebre, que ordena el desenvolupament urbanístic, protegeix els espais naturals i proposa millores en les infraestructures de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. El Pla també defineix les estratègies de creixement dels nuclis urbans i potencia el sòl destinat a activitats econòmiques. Es tracta del penúltim Pla que quedava per aprovar per completar el planejament territorial de Catalunya, que finalitzarà amb l'aprovació definitiva del Pla de les Comarques Gironines després de l'estiu. A més, el Govern també ha aprovat el Catàleg del Paisatge de les Terres de l'Ebre.
TORTOSA (BAIX EBRE)
S'han complert quinze edicions i la festa del Renaixement de Tortosa continua creixent i essent un dels atractius de les festes i fires de l'estiu a les Terres de l'Ebre. Però la festa va més enllà i, mentre s'han superat totes les xifres de participació d'edicions anteriors, també s'ha detectat un important augment de visitants arribats d'altres parts de l'Estat i de França. A més, la presència de programadors d'espectacles de ciutats com Barcelona, Reus o Logroño són indicadors de la feina ben feta i que el Renaixement s'ha convertit en un esdeveniment de referència a Catalunya i l'Estat.
TORTOSA (BAIX EBRE)
La posada en marxa de dues plantes de valorització energètica de la biomassa a la Sénia (Montsià) i Batea (Terra Alta) permetrà transformar unes 146.000 tones anuals de biomassa provinents dels boscos i de les activitats agrícoles de les Terres de l'Ebre. El projecte ha de contribuir a gestionar adequadament els boscos per evitar incendis, solucionar el problema de les restes agrícoles i generar ocupació. Per possibilitar aquesta activitat, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha signat sengles convenis amb els dos ajuntaments per possibilitar la planificació i coordinació de les operacions de recollida d'aquest material tant dels boscos públics i privats com dels conreus.
ROQUETES (BAIX EBRE)
El vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, va presidir l’acte d’inauguració del pavelló poliesportiu de Roquetes, que va tenir lloc diumenge,  coincidint amb la cloenda de les festes majors de la ciutat.
TORTOSA (BAIX EBRE)
Els bous de les Terres de l'Ebre han estat reconeguts com a element festiu patrimonial d'interès nacional per part del Consell de Cultura Popular i Tradicional Catalana. Una distinció, segons han argumentat els representants del Govern al territori, que reconeix l''autenticitat' d'aquests espectacles taurins com a integrants de la cultura popular i el seu interès nacional més enllà de les 'sospites de poca puresa' amb les quals, tradicionalment, s'haurien vist algunes d'aquestes festes des de l'exterior. Juntament amb els bous, han estat objecte de la declaració les festes quinquennals d'Alcanar i Ulldecona (Montsià). Amb aquestes, són quatre les festes ebrenques reconegudes oficialment.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat les obres d'urbanització de la plaça Santa Coloma, al barri de Sant Llàtzer. Aquesta era una actuació que l'equip de govern municipal va assumir el compromís de resoldre durant aquest mandat, en tant que era una obra inclosa dins del Pla d'Actuació Municipal 2007-2011.
TORTOSA (BAIX EBRE)
El Departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAH) estendrà les subvencions per a la rehabilitació d'edificis a tots els barris i zones del nucli antic de Tortosa i incrementarà la quantitat de l'ajut en un 10%. Així consta en un dels dos convenis que han signat aquest dimecres a la tarda el titular del DMAH, el conseller Francesc Baltasar, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que declarà la zona del nucli antic com a àmbit d'especial interès que li permetrà accedir a aquestes subvencions.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'Ajuntament de Tortosa ja ha decidit com aplicarà el reial decret llei per reduir el dèficit públic entre els càrrecs electes del consistori. Així, segons ha anunciat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, es reduirà el sou de l'alcalde i dels regidors en un 10%, el que suposarà un estalvi anual de 48.106 euros. A més, a diferència d'altres institucions, la mesura també afectarà a les retribucions que perceben els grups municipals -els partits polítics amb representació al consistori- que es reduiran en un 25%.
AMPOSTA (MONTSIÀ)
Els alumnes de l’Escola Taller Escorxador han recollit aquest dimecres al migdia un diploma que acredita la formació que han rebut durant els dos anys que ha durat l’escola.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'Ajuntament ha posat en marxa el concurs "Empremtes de Tortosa" que té per objectiu convocar artesans i dissenyadors de les Terres de l'Ebre amb la finalitat de crear noves icones turístiques de la ciutat, és a dir, generar un nou tipus de souvenir de qualitat basat en el patrimoni històric i natural local.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ha acusat el govern espanyol de deixar la ciutat sense inversions municipals l'any vinent amb les mesures de contenció del dèficit imposades als ajuntaments. Bel s'ha mostrat indignat pel contingut del reial decret publicat, tot assegurant que la decisió d'impedir als ens municipals contractar crèdits paralitzarà les seves inversions durant l'any 2011. Davant d'això, ha acusat el govern espanyol de responsabilitzar els ajuntaments del dèficit estatal i ha qüestionat que les mesures ajudin a reactivar l'economia. Segons ha precisat, a Tortosa el decret fa perillar la finalització de les obres de la llei de barris i el finançament de les EMD del municipi.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat els treballs de rehabilitació de l'ermita del Coll de l'Alba, que ha dut a terme a través de l'Escola Taller Coll de l'Alba durant els últims mesos. L'escola, l'objectiu principal de la qual és la rehabilitació de l'antiga Comissaria de la Policia Nacional per reconvertir l'edifici en la seu de l'àrea municipal de Serveis Socials, hi ha participat amb el treball dels quaranta alumnes dels mòduls de paleta, pintura, manyeria, fusteria i lampisteria.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'Ajuntament de Tortosa ja ha posat les bases del futur Museu de la ciutat, que s'ubicarà a l'antic Escorxador municipal, al barri de Remolins. En els últims dos anys s'han rehabilitat els pavellons que han d'acollir les noves instal·lacions museístiques i s'han urbanitzat els vials interiors del recinte.
TORTOSA (BAIX EBRE)
Tortosa incorpora des d'aquesta setmana un nou equipament cultural de primer nivell, la Casa de la Música, que ve a resoldre un dèficit històric en una ciutat que ha donat músics de la talla de Joan Monclús, Lamote de Grignon, Felip Pedrell o Joan Moreira. L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat les obres de construcció del nou edifici, al barri del Temple, un projecte que l'equip de govern es va comprometre a tirar endavant durant aquest mandat.
SANTA BÀRBARA (MONTSIÀ)
L'Ajuntament de Santa Bàrbara i en nom del seu alcalde, Jordi Boronat, ha fet arribar una carta al conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, perquè es posin solucions immediates als problemes de fums i males olors que pateix el municipi i que estaria provocant l'empresa Secaderos Ecològics de Catalunya, ubicada al terme municipal de la veïna població de la Galera.
MONTSIÀ
Nou municipis, el consell comarcal i dos organismes han constituït un consorci que vetllarà per la protecció i la gestió dels espais naturals del Montsià inclosos en la Xarxa Natura 2000, és a dir, les zones protegides fora dels parcs naturals del Delta de l'Ebre i dels Ports que no disposen d'organisme de gestió específic. Es tracta, segons el departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAH), del primer consorci creat a Catalunya per gestionar els espais naturals d'una comarca més enllà d'una zona concreta.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'Ajuntament de Tortosa ha posat en servei quatre noves illes de contenidors soterrats que s'afegeixen a les quatre que ja hi havia en funcionament. Els nous punts de recollida de la brossa estan ubicats als carrers Enric d'Ossó, Sebastià Joan Arbó, plaça Jaume I i carrer Portal de Remolins. Properament s'incorporaran tres noves illes de soterrats.
TORTOSA (BAIX EBRE)
L'informe valora positivament l'ambientació, els espectacles i la ciutat en general. L'impacte econòmic estima una aportació del 4% al PIB turístic de Tortosa.
AMPOSTA (MONTSIÀ)
L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, va col·locar aquest dilluns la primera pedra del nou edifici de l’Escola d’Art. L’obra forma part del projecte global del nou Pavelló Firal d’Amposta “un dels projectes estrella” que l’equip que govern portava en el seu programa electoral.
ROQUETES (BAIX EBRE)
Roquetes ha celebrat aquest dimecres la independència de la ciutat respecte de Tortosa (enguany, el 160è aniversari). L’Ajuntament ha dut a terme un acte de recuperació de la seva memòria històrica: l’homenatge al que va ser alcalde de Roquetes entre els anys 1936 i 1938, Joan Castells Villalta, que va morir exiliat i va ser enterrat a la ciutat de Narbona (França).
TORTOSA (BAIX EBRE)
El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat reclamar la creació de la vegueria de les Terres de l'Ebre, de forma immediata, i que la llei que ho faci concreti el sistema de finançament i les seves competències. Així ho diu el text de la moció, presentada per CiU, que ha estat assumida per la resta de partits.
FENT EL CLAFÈ AMB...
Bernat Pellisa, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

“L’únic positiu de la candidatura d’Ascó al cementiri nuclear és que ha aflorat el debat sobre el desenvolupament de la comarca”

CONFERÈNCIA CONSELLER AUSÀS
“La nova organització territorial de Catalunya. La vegueria de l’Ebre”
En aquest enllaç podeu accedir al text íntegre de la conferència que va realitzar el conseller de Governació, Jordi Ausàs, va realitzar a la Cambra de Comerç de Tortosa el 8 de juliol.
SANTA BÀRBARA (MONTSIÀ)
L'alcalde de Santa Bàrbara entra a l'associació internacional Alcaldes per la Pau

L'alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat, ha entrat a formar part de l'associació internacional Mayors for Peace (Alcaldes per la Pau), presidida actualment per l'alcalde d'Hiroshima, Tadatoshi Akiba.