BERGA (BERGUEDĀ)
Berga demana la integraciķ tarifāria de la ciutat a la sisena corona
04/03/2011 - 9:47
   imprimir  enviar a un amic   disminuir la grandària de la lletra augmentar la grandària de la lletra  
Romero ha destacat que el viatge a Barcelona des de Berga val catorze euros i des de poblacions com Navàs, al nord del Bages, tres. D'altra banda, el ple ha aprovat una moció del PSC que insta el govern municipal a englobar tots els ajuts i subvencions en un mateix espai de consulta i a difondre'ls. El regidor de la CUP Natxo Romero ha assenyalat que la moció aprovada aquest dijous va 'en la línia' d'una iniciativa similar que es va aprovar el 2009, en què ja es demanava la integració tarifària. Ara, Romero considera que és 'una necessitat imperant' i que no es pot ajornar més.

Romero ha justificat la seva intervenció destacant que a municipis com Navàs o Balsareny, a només 25 quilòmetres de Berga, els ciutadans paguen tres euros per desplaçar-se a Barcelona. A la capital del Berguedà, la suma puja fins als catorze.

A més d'aquest 'greuge', la CUP assegura que s'ha de posar el transport públic 'a l'abast dels ciutadans amb preus competitius i assumibles' per fer front als 'efectes devastadors de la crisi' i perquè, si no, és impossible donar alternatives davant d'un augment del preu del petroli que 'continuarà sent exponencial'.

La proposta ha estat aprovada per unanimitat. No obstant això, l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha assenyalat que aquesta integració suposaria un cost de 20.000 euros per al consistori. Una suma que, ha afegit el batlle, estan disposats a pagar i per això s'ha compromès a continuar-ho exigint. 'L'ajuntament i el consell comarcal ho van exigir a l'anterior Govern', ha assegurat Gendrau. En aquest sentit, ha pronosticat que 'si les coses no fructifiquen, s'hi insistirà en el futur'.

Relació d'ajuts

D'altra banda, el Ple de l'Ajuntament de Berga ha aprovat una moció del PSC que insta el govern municipal a elaborar una relació amb els ajuts i subvencions, on s'hi inclogui una informació detallada i els passos del tràmit que cal seguir a l'hora de demanar-los. També es planteja que s'estudiï la difusió física d'aquests ajuts més enllà d'internet, tenint en compte la dificultat d'algunes persones grans.

'A vegades no és fàcil saber qui té accés a les subvencions', ha afirmat Bullich tot afegint que l'administració és sovint 'farragosa', des del punt de vista dels ciutadans. La moció també ha estat aprovada per unanimitat. La regidora responsable de l'àrea social, Maribel Iglesias, ha assegurat que 'm'atreviria a dir que la majoria de gent amb problemes tenen el suport i els arriben les ajudes que necessiten a través d'aquests professionals', en referència als treballadors municipals.
  imprimir imprimir  mostrar en pdf mostrar en pdf  enviar a un amic enviar a un amic
favorits  del.icio.us  digg it!  meneame